Thomas Olsens første verdenskrig

Anders T. Andersen debuterte i 2010 med boken Thomas Olsens første verdenskrig på Aschehoug. Boken ble godt tatt i mot, og har sanket gode kritikker.

«… dette er ei bok du ikkje les utan at ho set merke etter seg.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Viljen til å utforske det ekstreme, gjør denne romanen spesiell (…) Selv om ‘Thomas Olsens første verdenskrig’ fremstår som en ualminnelig dyster studie i mange nyanser av svart, er den ikke uten en slags barsk, lakonisk humor.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten.

Aschehoug presenterer boken på følgenede måte på sin hjemme side: Hvor mye tåler et menneske før det går til grunne? Og hva er prisen for å holde ut? Når Thomas Olsen får beskjed om at Fattern er død – hans gamle, fordrukne far – kommer minnene tilbake med full kraft. Vi følger Thomas tilbake til da han måtte forsvare seg og lillebroren mot deres egen far – og forsvare faren og resten av familien mot omverdenen. Thomas Olsens første verdenskrig har flere uforglemmelige scener og en hovedperson det er umulig ikke å la seg berøre av. Den griper tak i leseren fra første side og brenner seg fast lenge etter at lesningen er over.

Boken er også lest inn som lydbok og kom rett før jul ut i pocketformat.

Les mer om boken

Aschehoug bokfilm